tiistai 17. joulukuuta 2013

Talvinen puutarha

Joulukuu on vilahtanut nopeasti, kohta ollaan jo jouluviikolla... On ollut työkiireitä, monenmoisia pikkujouluja ja joulutapahtumia, sairastumisia ja kaikenlaista sellaista arjen hulinaa, joka ei ole suonut montakaan hetkeä jouluun valmistumiselle. Siksipä blogi ei ole päivittynyt ja kotona on nautittu vain niistä joulukoristeista, joita ehdin nostella esiin sairaslomani aikana tuossa joulukuun alussa. Onneksi ensi viikon saa huilailla!

Ulkonakaan ei ole enää jouluista, mutta onneksi ehdin eräänä lauantai-aamuna hipsiä suoraan yövaatteissa ja kumppareissa ja takki niskassa, tukka takussa, nappaamaan kuvia puutarhani sinisen satumaisesta hetkestä. Näiden myötä toivotan joulumieltä tälle viikolle, ei ole enää montaa yötä jouluun :)







tiistai 3. joulukuuta 2013

Jouluiset ulkokoristeet

Joulun kunniaksi puetaan talokin jouluiseen asuun. Muru toi minulle suuria kuusenoksia, jotka jo luonnostaan kaartuivat kuin enkelinsiivet. Kaksi yhteen keskeltä ja rusetti päälle ja kas, kaunis joulukoriste kuistin kaiteeseen on valmis :)




Oksia kannattaa levitellä myös portaille matoksi, näihin on hyvä pyyhkiä lumiset kengät ja ovat vieläpä nättejä kynnys/porrasmattoja :) Eikä liukasta!



Tontut on mummini tekemät vaneritontut. Maalit vähän kärsineet ja melko räikeätkin :D Mutta joka vuosi kunniapaikalle pääsevät nämä tonttuset :) Käteen saisi lyhdyn laitettua, mutta vanhat olivat hajonneet ja uusia en vielä löytänyt tilalle.